söndag, september 01, 2013

RECEPT: POLSKI NINA'S marinerade griljerade KAMBEN:

OLIVOLJA är ett måste till POLSKI NINA'S kamben.

Jag använder OBH NORDICA på kastrullerna. De kan vara något dyra, men man kan råka på rabatter på bla tretti.se och Ellos.se kan ha ibland också- även ICA maxi har denna.
Jag brukar inte bränna kastrullerna. En dag gjorde jag detta när jag hade en bökig dag. Jag tog bara lite svinto, så var kastrullen som ny. De är väl värda pengarna om man skall laga mat.

... men visst vanliga kastruller funkar... är kastrullen liten då får man bryna kambenen flera gånger. Några i taget... Längre Tid.
Så om man köper OBH NORDICA är att rekommendera de större på en gång. Det mycket bra att göra mat med liten mängd i de stora.


Medans jag fixade till middagen "tonfisksalladen" gjorde jag snabbt iordning "polski Nina's kamben". Nu skall de ligga över natten i marinaden och funkar även bra att ligga i ca minst 1-2 timmar - max 1 dygn.


Milda/margarin/smör -  rejäla klickar med tanke på mängd. Olivolja är ett måste.  I detta bryner jag först 3st lökar... går bra med ännu flera lök eller färre - minst 1 gul lök. När löken är brynt lägger jag i de delade/skivade kambenen i Gryta/kastrull. här i får de var en stund med löken.

När de ser lite brynta ut (alla kambenen behöver inte vara lika brynta, bara inte någon är rå) lägger man över kambenen (gör inget om en löknit skulle åka med)  i en kastrull med vatten. De kokas upp och puttras i minst 30 min- 1timma.
Under tiden tar man den brynta löken och lägger den i kylen- täckt med lock eller skål med folie över.


MARINADEN:
OLIVOLJA + CHINA mushroom SOY

I en kastrull lägger man kambenen i  marinaden och skakar kastrullen. Från sida till sida, som med en rockring fast utan rockringen ;) Eller skakas hårt. Var försiktig med att spilla ut. kombinationen olja och soya är väl inte så trevligt att städa bort...

När kambenen är färdigskakade kolla i kastrullen. Alla kambenen skall ha marinaden på sig annars skaka igen.

Senare i natt skall jag kanske röra om kambenen så de får rejält med marinad om sig och även imorgon innan griljeringen.

RECEPTET forts följer imorgon... recept på gräddsås också. Tror det blir upprepning imorgon av receptet och denna bild. För de som är intresserade.










Här i kylen ligger Polski Nina's Kamben för att dra in sig marinaden tills imorgon.

Då skall de endast griljeras i ugnen minst 15 min. -25min  på 175-200gr.

Imorgon behövs varken olja eller matfett till såsen, då både skyn och lökfettet  är i kylen.

Det blir en Per Morbergs specialare till kamben och potatisen - nämligen  gräddsås.





Det värsta ovädret var något över, men luvan krävdes då och då... En skön lugn undrbar promenad i mörkrets lugner. Jyckarna släppte jag lös från början mot slutet av promenaden. Endast ett mörk-klätt par dök upp vid en avtagsstig bortåt. Nellie markerade tydligt att Nellie inte ville att de skulle kliva rätt in. Det gjorde de inte heller. De försvann lugnt bort någonstanns.




Medans jag bloggar Tar The Goatlord hand om akvarierengöringen till 100% denna gång, för jag är denna gång inte i form för detta. Man kan inte göra allt! ... eller hur???

Privatliv... lite Sprizer/PYJAMAS/HOBBYRUMMET/RECLINERFÅTÖLJ/BRICKBORD/SISTA KAFFET/TE/NÅGOT ATT INTAGA/

HEJ SÅ LÄNGE,

Polski Ninas kambens recept i nästa inlägg :




SÖNDAGENS MÅLTID: TONFISKSALLAD/Radenska mineralvatten/
























Jag sov väldigt länge idag och vaknade till något så här sött...
... sedan också någon så sött på golvet.


















På väg ut och sen som 17... trist väder varvat med blåsigt och regn...

POLSKI NINAS KAMBEN ... kommer i nästa inlägg när jag kommer hem, som jag fixade under tiden jag gjorde tonfisksallad...

September börjar med NattvardsGästerna... :







NattaKäk: Spritzer & Felix köttfärspaj














Idag/Söndag skall jag på kvällen förbereda en middag inför Måndag. Revben.
Söndagsförberedelserna kommer med.
Recept på detta kommer på Måndag. Enkelt recept och en enkel marinad.




~~~~~~~~~~~~~~~~~
FILM:
*... väldigt bra och lättsam..*

THE BIG WEDDING (2013)  familjedrama

















* Mycket djup &  ej lättsam...  väldigt bra, speciellt med tanke på årgång och genre "drama" ... inleds med några ord från Ingmar Bergman... *


NATTVARDSGÄSTERNA (1963)  svenskt drama


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥