söndag, februari 24, 2013

Fart & fläkt en SöndagsKväll... :





SÖNDAGENS MÅLTID:/BULGUR-SALLAD/fish & chips/Citronvatten/Kaffe/






























Det blev 1 tim 15 min inkl Zorros minitur + gungbrädet... jättehärligt när det är vindstilla, men besvärligt att gå för all is....









Skönt som vanligt att koma in i värmen igen. Jag byter på Zorro endast en torr strumpa... salva och rengöringsmedlet skippar jag... Det måste få torka ut lite...

Magen på Zorro har börjat komma i takt, men bajset är fortfarande geggigt...












Strax reclinerfåtölj med chips och TV...
Söndagshälsningar,

~~~~~~~~~~~~
FILM/SERIER:
*SUPER BRA alla nedan- kontoret säs. 2 är ju ännu roligare/ veckans brott är skitgrymt bra... kvällspressen är underhållande...*


VECKANS BROTT säsong 6 (2013)

Har precis just nu börjat med säsong 1 (2010)










KONTORET säsong 2 (del 1-5) (2013)


















KVÄLLSPRESSEN (1992) 2 st säsonger


BULGUR-SALLAD recept:

Bulgur-Sallad HV Diaries (förrätten) 4 pers.

1-2 msk rapsolja
1-2 msk smör
1,5 dl bulgur
5dl vatten
1 grön paprika
3 tomater
1 röd lök
1 grönsaksbuljong
(1-2 msk fryst persilja)
ca 1 näve frysta  haricots verts
ca 1 näve frysta gröna ärtor
(ca 1 näve frysta mix wok thai grönsaker)

Kryddor: salt-mald svart eller vitpeppar, mild malen paprikapulver-china mushroom soya
1 burk kidney bönor
1 äpple
1 päron

(ruccola-sallad/fårost/oliver)



(1) Koka upp 5 dl vatten och släng i 1,5 dl bulgur som inom sekunden kokas upp - stäng genast av plattan - låt sedan bulgur stå och svälla länge på obestämd tid under lock.
(Redan efter 30 min. ser bulgur färdig ut)

(2) I en ugnsform (som i nedre bilden) lite rapsolja+klick milda margarin eller smör/dela en rödlök och skär upp den ena halvan+ 1bit grön paprika+ 1 tomat/slänges i ugnsformen samtidigt med en smulad grönsaksbuljong.
Gräddas på 150-175 grader ca 30 min-1 tim

(3) När de stekta ugnsgrönsakerna är klara- blanda i  den färdiga bulgur- lite fryst persilja+haricots verts+gröna ärtor+ lite wok mixade thai grönsaker/1 brk kidney bönor (häll ut konserveringsvattnet och rengör kidney bönor från konserveringsvattnet med rent vatten)/kryddas med en 1/2-1msk China Mushroom Soya +1 msk salt+ 1 kryddmått malen svartt eller vitpeppar+1/2 tsk malen mild paprikapulver
Detta gräddas under ca 10 min 15 min tills de frysta grönsakerna är upptinade.

(4) Stäng av spisen och ta ut ugnsformen och blanda i 2 st skurna färska tomater+den andra halvan av röd lök+liten bit grön paprika+1 äpple+päron.

(5) som dekor lite tvättad ruccolasallad+kärnfria mixade oliver+fårost







Dagen börjar softat... :



























Jag sov lite oroligt fast inte tillräckligt för att det skall kännas för lite. Jag stiger upp vid kl 12.40 och drar upp både rullgardinen och persiennen.
Ute skiner solen, närapå vindstilla och +1... härligt!  WCfönstret har jag öppnat för att få in lite frisk luft.
Det första jag får se  då är några flanerare som njuter av vädret och dessa känner jag ;)
Det händer mig väldigt sällan, nämligen...

Idag blir det en enkel maträtt medans salladen tänkte jag ägna mig åt desto mera. Just nu har jag lite grönsaker i ugnen... bulgur och ruccola med mera... i nästa blogginlägg blir det ett recept på salladen.

Slappt, softat och en härlig Söndagsstämning råder här idag. Jyckarna är lugna och softade de med.
Just nu hör vi höga röster lite varstans i huset från svalarna närmast oss...

Nu skall jag fortsätta med både sallad och mat, varvat med vila och kaffepauser...
Skön Söndag,

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥